Het belang van looppaden in magazijnen

Veiligheid: Het lijkt vanzelfsprekend, maar we kunnen het belang van een veilige werkomgeving niet genoeg benadrukken. Looppaden scheiden het voetgangersverkeer van zwaar -en potentieel gevaarlijk- rollend materieel zoals vorkheftrucks en palletwagens. Een duidelijke afbakening van de respectievelijke zones vermindert het risico op ongelukken en verwondingen. Safety first!  

- Efficiëntie: Duidelijk gemarkeerde looppaden zorgen ervoor dat het personeel zich snel en gemakkelijk doorheen het magazijn kan begeven. Een eenvoudige oplossing die de operationele efficiëntie van het productieproces op aanzienlijke wijze verbetert. Logisch, toch?  

- Orde en organisatie: Looppaden dragen bij aan de algemene organisatie en de netheid van het magazijn, helpen bij het handhaven van de orde en voorkomen dat afgebakende werkgebieden worden overschreden. Essentieel voor een soepele workflow. 

- Bescherming van de infrastructuur: Door het scheiden van voetgangers- en voertuigverkeer kan schade aan inventaris en apparatuur in het magazijn vermeden worden. Een grote plus.  

- Wetgeving: Om te voldoen aan veiligheidsvoorschriften en de geldende regels zijn looppaden in sommige sectoren en industrietakken verplicht. Door deze voorschriften na te leven, voorkom je als bedrijf boetes en juridische problemen.  

Kortom, looppaden dragen op een efficiënte wijze bij aan de veiligheid, de workflow en de structuur in je magazijn. Zoveel is duidelijk.
 
Op zoek een vakman voor het aanbrengen van je looppaden? Neem dan snel contact met ons op en reken op de expertise van MCW!
 
 

Binnenbelijning

Verhoog de efficiëntie, de workflow én de veiligheid op de werkvloer met de kwalitatieve binnenbelijning van MCW.

Lees meer

Belijning voor outdoor

Zet in op veiligheid met duidelijke symbolen, professionele markeringen en slijtvaste belijning.

Lees meer

Signalisatie en markering

Een optimale indeling van je parking en een vlotte flow rond jouw gebouw? Reken op MCW Industriële Markeringen.

Lees meer

Playground markering

Met de Decomark markeringen tover je die grijze speelplaats om tot een kleurrijke omgeving met plaats voor sport en spel.

Lees meer